Autor |
S-BOX XXL |
Jurek
Użytkownik
Data rejestracji: 01.02.10 |
Dodane dnia 03-03-2011 02:39 |
|
|
Że też nikt z nas o tym wcześniej nie pomyślał, hiii...
Dusimy się w przyciasnym, z ograniczonymi możliwościami Shoutbox, a mamy tu TYYYYYYYYYYle miejsca do wzajemnych uprzejmości i pogaduch! Ponadto tutaj nasze wzajemne CZEŚĆ możemy okrasić jakimś zdjęciem, dłuższym cytatem i czym tylko chcemy..
I to jest ta wyższość S-BOX XXL - ha!
No dobra, już nie truję, hii... Mówię Wam -Cześć! I na dobry początek coś smakowitego, aromatycznego i zawsze ciepło i z ciepłem się kojarzącego zasyłam.

Smacznegp
Edytowane przez Jurek dnia 03-03-2011 03:02 |
|
Autor |
RE: S-BOX XXL |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2011 03:10 |
|
|
A może tamte wiśnie kwitły tak? (to już nie zniknie, właśnie trenuję ImageShack )

|
|
Autor |
Magdalena
Super Administrator

Data rejestracji: 15.09.09 |
Dodane dnia 03-03-2011 06:20 |
|
|
Na szczęście nie reaguję tak na wiśnie, jak na czereśnie. Gdy widzę czerwone kuleczki na drzewie - nie ma znaczenia, czy na zdjęciu, czy na drzewie aż ściska mnie w żołądku, ciągnie gdzieś w dzieciństwo i rzuca smakiem.
Czuję ten smak, zapach... Ale gdy przyjdzie mi zjeść czereśnię, wszystko mija. Ponowne rozczarowanie. Tak jakbym wspominała smak czereśni, a jadła słodkawy papier.
Swoją drogą, to drugie zdjęcie jest niezwykle magiczne...
A w ogóle, to witajcie 
Znakomity pomysł Jurku  |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Data rejestracji: 21.08.10 |
Dodane dnia 03-03-2011 11:01 |
|
|
Dzien dobry 
Ale ciemnotka ze mnie Dopiero teraz zauwazyłam ten temat ,upsss  
Jurek !!!! Ech ten Pan Jurek
Dziekuję Ci ...i chciałam powiedzieć ,że kusisz tymi zdjęciami ,oj kusisz i to bardzo !!!!!
Aż ślinę przełknęłam tak mi się zachciało czereśni
Urzekające sa te kropelki na tych owocach ,baaardzo Wiem czepiam się szczegółów ,ale mnie urzekły własnie te kropelki ,hi
Drugie zdjęcie tez magiczne tak jak pisze Madzia ,cudne !!!!! Miodzio ....
A dzisiaj dzien pączkowy ??-lubicie pączki ,bo ja tak ,hiii
Ja sobie tak za bardzo nie moge pozwolic ..Chociaz juz dzisiaj postanowiłam zjeść tylko jednego ....zjadłam ..póxniej gdzies przyuwazyłam drugiego i był taaaki piekny ,okrągły ,tez zjadłam   Więc pomyslałam -koniec -juz więcej nie zjem .... A tu trzeci tak pieknie pachniał i był z ajerkoniakiem i ze skórka pomarańczową i był cieplutki ,prosto z pieca Ale to juz koniec ,juz wiecej nie zjem ,a jak ktos mi da ,to ugryzę !!!!
Ale Wy chudzielce ,więc Wy możecie Zapraszam

Ja ostatecznie moge juz dzisiaj zjeśc tylko coś takiego 

Dobre to Chociaz kapary nie dla mnie ,bo ja mam wybujała wyobraxnie i mi przypominają ..hmm.... bobeczki
Miłego dnia  
|
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2011 12:58 |
|
|
Ha, więc jesteście! Bardzo sie cieszę, że zaaprobowałyście bez nalegań i szemrania ten pomysł...
Chociaż, jak zauważyłem i tradycyjny S-box nie stracił na znaczeniu, bo produkowałyście sie tam dzisiaj do łez - moich! Oj, uśmiałem się tam dzisiaj, hii.... (Będę grzeczna, będę stać za palmą. )
Musisz Madziu coś więcej opowiedzieć o tej wyspie (ostrożnie Jurek z marzeniami, ostrożnie... )
A wracając do naszego S-boX XXL. Madziu piszesz:
Gdy widzę czerwone kuleczki na drzewie - nie ma znaczenia, czy na zdjęciu, czy na drzewie aż ściska mnie w żołądku
W pierwszej chwili wyrzucałem sobie pomyłkę, że to nie czereśnie i już miałem naprawić błąd, ale w końcu myślę: oszczędzę Ci żołądek (tego ściskania) i niech już tak sobie będzie 
Dorcik - dzięki za pączki i za ten drugi zestaw! Czy lubię pączki? Nie bardzo (a właśnie trzymam w garści - serio!) i gdybym miał wybrać pomiędzy chlebem ze smalcem (świeżym i pachnącym, mmm , a pączkiem, zapewne przegrałby pączek. Ale skoro mnie tu dzisiaj przekonują, że zjeść muszę, bo to dostatek prze cały rok!!! No trudno, zjadam, a nóż mnie będzie stać na Madziną wyspę?!
Ale to juz koniec ,juz wiecej nie zjem ,a jak ktos mi da ,to ugryzę !!!!
Ostatni! Ostatni! Ostatni... 
Jeszcze coś miałem... ale to już może następnym razem.. Papatki Wam 
|
|
Autor |
Magdalena
Super Administrator

Dodane dnia 03-03-2011 13:48 |
|
|
Ależ kochani - ta wyspa jest tania, tylko trudno się dostać Jest super - cicho sza o nazwę, bo pół kraju tam poleci 
Edytowane przez Magdalena dnia 03-03-2011 13:50 |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Dodane dnia 03-03-2011 15:21 |
|
|

A ja mam jakies dzisiaj mega głupawki ,jak dziecko ,no
Andrzej kręcil głową i kazał mi wracac do domu ,bo stwierdził ,że albo przemęczona juz jestem i mi odbija ,albo rzeczywiście mi odbija
i gdybym miał wybrać pomiędzy chlebem ze smalcem (świeżym i pachnącym, mmm , a pączkiem, zapewne przegrałby pączek.
Jurek ,Ty tak piszesz ,tak piszesz ...no kurczella jak Ty pięknie piszesz !!!! Że wracam do przeszłości ,czuje zapachy wioski ,babci ,pieca nagrzanego ,koty i psy platające sie koło moich nóg .Ja umorusana ,z obdartymi kolanami i czekająca na ten cudowny chlebek ze smalczykiem mojej babci i z pomidorkiem i solą ,mniam ,mniam .... No slinka mi cieknie 
Madzia -moja Kochana ,wracając do deszczyka ,hihihihihhihi To Ty juz byś chciała od razy tsunami   .... Eeeee ....najpierw jest mżawka ,później deszczyk ,przechodzi w burzę ,wielki huragan i dopiero tsunami !!!!!     To jest dopiero to
Ale co mi tam -ja tam będe chatke miała Ewentualnie od czasu do czasu palma mi zostanie  
Edytowane przez Dorcik dnia 03-03-2011 15:22 |
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2011 16:19 |
|
|
Ależ kochani - ta wyspa jest tania,
ta WYSPA jest TANIA!
.....CAŁY DRŻĘ.....
Nazwa, cicho sza - no wiadomo...
Ale opowiedz jeszcze o niej, co... Madziu...
Czuję, że i mnie dzisiaj głupawka łapie, hii... Czy to to dzisiejsze słońce tka podgrzało mi soki, a może to... Dorcik, hiii... i znów sie zaraziłem 
A Dorcik pisze:
Ewentualnie od czasu do czasu palma mi zostanie
Czuję, że i mnie te palma zostanie - palma luz, jak to mówia
Tulaski Wam
|
|
Autor |
Magdalena
Super Administrator

Dodane dnia 03-03-2011 17:15 |
|
|

Niestety nie mogę znaleźć zdjęcia budynku rządowego, przed kŧórym spacerują kury - i to mnie najbardziej urzekło , jak również były minister zdrowia ubrany całkiem na luzie wśród tamtejszej flory Do jedzenia z mięsa, to kraby (ojej) |
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2011 17:21 |
|
|
No niezłe to jest... 
..a budynku rządowego lepiej nie pokazuj, bo a nuż będzie tam flaga.. i sie wyda... Cicho sza... i opowiadaj, opowiadaj  |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Dodane dnia 04-03-2011 12:49 |
|
|
Cichuteńko i ...pięknie ,pięknie na polku ,oj pięknie 

Piekne są -no nie  
Edytowane przez Dorcik dnia 04-03-2011 12:49 |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Dodane dnia 04-03-2011 12:54 |
|
|

Dorcik ,Dorcik ,Dorcik 
I chcesz mi Jureczku palmę zabrać ,hmmm ...No dobrze z Tobą się podzielę ,ale dam tylko połowe ....  
Madzia -serio ,jest taka wyspa ,gdzie cisza ,spokój itd ,itd ?
|
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 04-03-2011 14:33 |
|
|
Łał... jakie kwiaty!!!! To tegoroczne???
Witajcie, ale ja tylko na chwilę - jest zbyt pięknie, zbyt wiosennie by siedzieć w domu.
Mam nadzieję, ze wieczorkiem coś Wam przyniosę  |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Dodane dnia 04-03-2011 16:00 |
|
|
Jurek napisał/a:
Łał... jakie kwiaty!!!! To tegoroczne???
Witajcie, ale ja tylko na chwilę - jest zbyt pięknie, zbyt wiosennie by siedzieć w domu.
Mam nadzieję, ze wieczorkiem coś Wam przyniosę 
Nie ,nie ,jeszcze nie tegoroczne ...jeszcze troszeczke musimy poczekać Jednak nocki są jeszcze zimne
Jurek !!!!!!!!!!! Ty normalnie wariat jestes ,no   Boziu mój kochany skąd Ty masz w sobie tyle zycia i energii ...  
Po bańkach jest i juz biega po dworze ...to tylko ..trzeba być ..Jurkiem 
A mówi ,że ja biegam jak wariat i na pupie nie mogę usiedzieć ...Przy Tobie się poddaję ,serio  Pas -mówie
No dobra ,to teraz ja mykam póki jeszcze jasno i nnawet ciepło ,hihih
Buźki 
|
|
Autor |
Magdalena
Super Administrator

Dodane dnia 04-03-2011 18:13 |
|
|
Jest to wyspa koralowa na Pacyfiku, trudno tam dopłynąć, można jednak dolecieć samolotem. Gdybyście przylecieli, na spotkanie wychodzi pani minister, pozostali dwaj ministrowie zapewne zajęci są innymi ważniejszymi sprawami.
W parlamencie zasiada 20. posłów wybieranych w wyborach powszechnych. Na wyspie uprawia się ziemniaki, granaty i palmę kokosową. Niektórzy zajmują się pszczelarstwem - wyspa ta słynie z doskonałego miodu.
Na niewielkiej wyspie mieszka około 1.300 osób, z czego niecałe 600 mieszka w stolicy, kilkanaście proc. obszaru wyspy zajmują lasy tropikalne. Niestety są tam częste tajfuny, a niedawne tsunami poczyniło tam duże szkody.
Średnia temperatura roczna wynosi +25 stopni.
Edytowane przez Magdalena dnia 04-03-2011 18:15 |
|
Autor |
Magdalena
Super Administrator

Dodane dnia 04-03-2011 18:16 |
|
|
A takie rybeńki tam pływają
 |
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 04-03-2011 23:12 |
|
|
Dobry wieczór, a w zasadzie już dobry nocnik...
Jak obiecałem tak i jestem, i mam kilka zdjęć
Oto przychówek Pysi piękna parka kózek, a z nimi Misia

Tu pan Koziołek 

...a to dzisiaj ustrzelony pejzaż w przedwiosennej krasie |
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 04-03-2011 23:40 |
|
|
To jeszcze raz ja - Jurek 
Dorcik pisze:
Po bańkach jest i juz biega po dworze ...to tylko ..trzeba być ..Jurkiem

A ta sterta drewna, to przyczyna mojego przeziębienia grypy i późniejszych baniek. Było się przy czym spocić 
Jurek !!!!!!!!!!! Ty normalnie wariat jestes ,no - no pewnie, że jestem 
Madzia. No to pejzaż i położenie wyspy już znamy ustrój polityczny też...
to teraz tylko dopowiedz, co to znaczy niedrogo? Ile może kosztować dom? Ile by trzeba mieć US$ na miesiąc, by przeżyć - no nie samymi małżami...
a ta rybeńka to pewnie ssaczek jest - nie to, że mam coś przeciwko rybeńkom, ale wbrew pozorom niegroźne toto (chyba) jest 
25 gradusów... sporo!
Edytowane przez Jurek dnia 04-03-2011 23:42 |
|
Autor |
Dorcik
Użytkownik

Dodane dnia 05-03-2011 09:48 |
|
|
Ech Jurek ,Jurek 
Normalnie Raj !!!! Jak w Raju !!!!
Ale ja tęskniłam za tymi Twoimi zdjęciami Naprawdę ...Czasami człowiek nie zdaję sobie sprawę jak czegos mu brakuję ,póki tego nie dotknie ,nie zobaczy ...
No uśmiech od ucha do ucha !!!!! Jak balsamik !!!
Pysia i kózki są fantastyczne ,no i wreszcie masz jakiegoś Pana u siebie Pana Kózkę A nie tylko same baby ,hihihihhii.A no właśnie a co z tymi 4 suczkami ?
Misia jak zwykle z tatą i przy tacie Widzę ,że córeczka to taka Twoja chyba największa przylepka do Ciebie  Normalnie skóra zdjęta z Ciebie  Piękna kobietka z niej będzie  .... Oczywiście podkreślam ,że wszystkie dziewczyny masz śliczne ,wszystkie 
Dziekuję za te zdjęcia ,naprawdę .A to drzewo przed domem ,prawie czuję zapach
Wzruszyłam sie ,ale tak pozytywnie ,serio  
|
|
Autor |
Jurek
Użytkownik
Dodane dnia 06-03-2011 09:53 |
|
|
Witajcie przy niedzieli (o mało nie napisałem przy nadziei )
Słonecznie, pięknie u mnie... ale zimno! - niestety.
Miło mi Dorcik że sprawiłem Ci przyjemność zdjęciami. Mówisz o zapachach, tak... na wsi, ale na tej prawdziwej, tradycyjnej, gdzie nie ma jeszcze wybetonowanych podwórek są zapachy intensywne i wszechobecne.
Teraz jednak, gdy jeszcze mróz są one nieco stłumione. Czekam na plus 10, 15 stopni... mmm, wtedy zacznie pachnieć ziemia, a żywica z tego drewna, które leży na podwórku połączy swój aromat z sianem i królikami... Tego się nie da opisać...
Serdeczne pozdrowienia Wszystkim - Miłego dnia! |
|